Віталій Кличко пояснив антирекорд Києва загрозою на Донбасі

16:51, 14.08.2018
Віталій Кличко пояснив антирекорд Києва загрозою на Донбасі

(фото: facebook.com)

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував результати міста у щорічному рейтингу The Economist найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.
 
Про це йдеться на офіційному сайті мера.
 
За словами мера столиці, не останню роль у формуванні оцінки комфортності життя в рейтингу має безпекова ситуація в країні.
 
"Навіть попри те, що, в цілому, Київ живе мирним життям, за 700 кілометрів від столиці тривають бойові дії. Ми звикли до такого життя. А для експертів The Economist - це загроза, що в результаті випливає на оцінку комфорту життя в місті. Цей рейтинг є проекцією оцінки експертами того, що відбувається загалом в Україні", - відзначив мер Києва.
 
Столиця України цього разу у списку посіла 118 місце, набравши 56,6 балів з 100 можливих і опинився в списку міст, які за 5 років (з 2013-го) найбільше погіршили своє становище. 
 
Згідно з даними рейтингу, показник комфорту життя в Києві впав на 12,6%.
 
"Але, я хочу звернути увагу, що в порівнянні з торішніми результатами Київ піднявся в рейтингу на 13 позицій. В 2017 і 2016 році місто займало 131 позицію в рейтингу", - наголосив мер.
 
Він відзначив, що це не завадило Києву "блискуче провести і фінал Ліги чемпіонів, і Євробачення, збільшити потік туристів".
 
"Протягом останніх дванадцяти місяців Київ значно поліпшує свої позиції за рахунок економічного росту та відносної політичної стабільності. Навіть попри конфлікт на Донбасі", - процитував The Economist Кличко.
 
Раніше журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018. На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень, на другому - місто Мельбурн в Австралії, третє місце зайняло японське місто Осака. Київ у списку зайняв 118 місце, набравши 56,6 балів зі 100 можливих.