У Порошенка підтримали обмеження залізничного сполучення з Росією

16:50, 20.08.2018
У Порошенка підтримали обмеження залізничного сполучення з Росією

Ідею Омеляна підтримують в оточенні президента (ілюстративне фото)

У президента Петра Порошенка заявили про підтримку пропозиції Міністерства інфраструктури про обмеження залізничного сполучення з Росією. 
 
Про це повідомив перший заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов, передає "РБК-Україна".
 
"Ми підтримуємо Міністерство інфраструктури України щодо пропозиції про припинення залізничного сполучення з Росією. Також є пропозиція про припинення автобусного сполучення з материкової частини України в міста Російської Федерації. Ми фактично в стані війни, а Росія - агресор. Тому ми повинні вживати заходів реагування як держава, територія якого захоплена. Це питання безпеки", - сказав Гданов.
 
Разом з тим, постійний представник президента в Криму Борис Бабін додав, що з кожним тижнем збільшується кількість рейсів від материкової частини України в Росію.
 
"Коли ми поставили питання про легальне залізничне сполучення між містом Київ та містом Вадим, до сих пір не побачили такого повідомлення. Ми просили рік вагони на поїзд для кримчан. Вагонів немає. Дуже важко це співставити з наявністю десятків щоденних поїздів до держави-агресора. На поїзд Херсон-Москва, Одеса-Москва, Львів-Москва - вагони є. Це дуже турбує. Тому якщо ми скасуємо повідомлення з Російською Федерацією, можливо, хоч якісь вагони знайдемо для кримчан? Можливо, хоч так", - зазначив Бабін.
 
Як повідомляла "УМ", міністр інфраструктури України Володимир Омелян анонсував ідею обмежити залізничне сполучення України з Росією. Він натякнув про нові обмеження в транспортному сполученні з Росією, але не повідомив про їх характер.