У Тернополі знову запрацювала оновлена благодійна їдальня

21.08.2018
У Тернополі знову запрацювала оновлена благодійна їдальня

Смачно і приємно. (Фото з сайта 1540.com.ua.)

Після капітального оновлення в Тернополі, у приміщенні міського територіального центру соціального обслуговування населення, знову запрацювала благодійна їдальня.
 
 
Вперше вона відкрила свої двері для нужденних близько 20 років тому, відтак уже тривалий час потребувала капітального ремонту.
 
 
І аж тепер міська влада нарешті спромоглася виділити з бюдж­ету необхідних 400 тисяч гривень для того, щоб привести до належного стану приміщення і її, і так званої світлиці, де проводять різноманітні заходи для людей похилого віку та інших соціально вразливих категорій.
 
Благодійна їдальня при міському територіальному центрі соціального обслуговування годує безплатними обідами близько шістдесяти осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах (перш за все, це одинокі непрацездатні громадяни, які перебувають на обслуговуванні згаданого центру).
 
Меню тут просте — приміром, борщ на перше і картопля чи гречка з курятиною — на друге, плюс традиційний компот. Але страви, за відгуками відвідувачів, завжди смачні й свіжі.
 
До того ж людям зручно обідати там, де вони водночас можуть вирішити якісь свої «паперові» справи, а також скористатися цілим комплексом інших безплатних послуг.
 
На­приклад, постригтися, відремонтувати дрібні речі, вибрати щось із гуманітарного одягу тощо.