На Черкащині засудили чоловіка, який прославляв у соцмережах терористів Донбасу (відео)

09:13, 22.08.2018

За матеріалами Служби безпеки України засуджено жителя черкаського міста Сміли, який проводив антиукраїнську агітацію у соціальних мережах.

Про це «Україні молодій» повідомили в обласному управлінні СБУ.

«Наші оперативники встановили, що смілянин на персональних сторінках у соцмережах розміщував дописи із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. Під час обшуків за місцем його проживання було виявлено комп’ютерну техніку з такими ж матеріалами», – розповідають правоохоронці

Сам «агітатор» стверджує, що з початку 2014 року він з власних переконань виступав проти Революції гідності, потім підтримував анексію Криму і відділення Донбасу.

А у 2015 році до нього через соцмережі звернувся чоловік із Дружковки. Він представився журналістом і волонтером із Росії, який описував продії на Донбасі. І запропонував смілянину на волонтерських засадах постити матеріали, які буде надавати. Сказав, що це допоможе жителям Донбасу та ополченцям. Тож чоловік погодився. Каже, спочатку думав, що тут такого –викладати свої особисті думки.

«Але потім багато з ким спілкувався – з правоохоронцями, друзями, багато думав, після цього мені наче відкрило очі, став бачити цю ситуацію зовсім з іншої сторони. Наші хлопці ризикують своїм життям, мерзнуть, помирають, а я сиджу у теплі, пишу дурниці, прославляю терористів, загарбників. Коли це зрозумів, стало соромно від того, що мене просто використали в інформаційній війні проти моєї країни. Тепер, звичайно, жалкую», – зізнається житель Сміли і просить вибачення у наших воїнів, у їхніх родичів, у співвітчизників за свою поведінку. Каже, що Донбас і Крим був, є і буде українським та жалкує, що усвідомив це так пізно.

Наразі суд визнав затриманого винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на один рік. Вирок набув законної сили.