Медведчук звинуватив Денісову у зриві переговорів щодо Олега Сенцова

18:39, 25.08.2018
Медведчук звинуватив Денісову у зриві переговорів щодо Олега Сенцова

Медведчук висловив думку, що "будь-який тиск на Росію і керівництво Росії є контрпродуктивним"

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук вважає, що на сьогодні переговори про звільнення політв'язня Олега Сенцова не ведуться через дії уповноваженої з прав людини Людмили Денісової.
 
Про це він заявив в інтерв'ю каналу "112 Україна".
 
"Я не знаю, хто веде сьогодні переговори щодо Сенцова, мною вони велися кілька місяців тому. І були різні варіанти, які були предметом обговорення. Те, що відбувається сьогодні - я бачу, що ці переговори не ведуться... Було прохання президента України такі переговори проводити - і я їх проводив. Минулого року і цього", - розповів Медведчук.
 
За його словами, зараз у переговорах "зроблено зупинку".
 
"Чому? Тому що почалися розборки між уповноваженими з прав людини - Денісової і Москалькової. Я не вважаю правильним те, як поводиться пані Денісова. Вона поводиться не як уповноважений з прав людини, а як політик. Її дії необачні", - зазначив Медведчук.
 

Він висловив думку, що "будь-який тиск на Росію і керівництво Росії є контрпродуктивним".
 
"Звернення і вимоги через міжнародні організації до Росії, на жаль, навряд чи вплинуть. Треба вести переговори з Росією, треба пропонувати когось натомість, кого Україна може звільнити, щоб звільнити тих, чиєї свободи ми бажаємо, і тих, хто сьогодні перебуває в умовах утримання під вартою в Росії", - вважає кум президента Росії Володимира Путіна.
 
При цьому, відповідаючи на запитання ведучого, чи повернеться Сенцов додому, Медведчук відповів: "Звичайно, приїде".
 
Як відомо, Олег Сенцов, затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.
 
У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.
 
Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії.
 
Зауважимо, українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.
 
2 липня омбудсмен Людмила Денісова оголосила Росії ультиматум: вона заявила, що оскільки російська сторона не допустила її до жодного українського  політв'язня, то і російського омбудсмена не допустять до затриманих росіян до виконання домовленостей.
 
31 липня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулась до німецького омбудсмена Бербель Кофлер із проханням сприяти її зустрічі з українцем Олегом Сенцовим, який продовжує голодування в російській тюрмі.
 
Російська омбусмен Тетяна Москалькова в свою чергу поскаржилась на відсутність розуміння з боку України.