КПВВ «Новотроїцьке» закрите через пожежу та детонацію боєприпасів

10:51, 30.08.2018
КПВВ «Новотроїцьке» закрите через пожежу та детонацію боєприпасів

Пожежу в Березовому зафіксували на камеру ОБСЄ (фото: СММ ОБСЄ / Twitter)

Контрольно-пропускний пункт «Новотроїцьке» закритий через те, що поблизу нього триває пожежа, яка спровокувала детонацію боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Локалізувати вогонь не вдається через постійну детонацію вибухонебезпечних предметів.

«Пропуск осіб та транспортних засобів в КПВВ «Новотроїцьке» буде відновлено після локалізації осередків загоряння, стабілізації ситуації та забезпеченні безпеки подорожуючих», — зазначили у штабі.

Рішенням Командувача об'єднаних сил продовжено режим «червоний» на КПВВ «Новотроїцьке», КрП «Березове-1» та «Березове-2».

«Неподалік від контрольного посту «Березове-2» продовжує горіти суха трава. Від вогню детонують мінно-вибухові загородження та нерозірвані боєприпаси, що створює реальну загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, яке слідує через лінію розмежування», — додали у штабі.

КПВВ «Новотроїцьке» не може працювати вже понад добу.

Поблизу нього, в Березовому, камера моніторингової місії ОБСЄ зафіксувала пожежу.

«За спостереженнями СММ ОБСЄ, контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) у підконтрольному уряду Новотроїцькому тимчасово зачинений через пожежі, що спричинили детонацію мін у цьому районі», — повідомила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

У прес-службі операції Об'єднаних сил Громадському повідомили, що пожежу спричинили обстріли бойовиків.

Нагадаємо, 29 серпня стартувало "шкільне перемир’я". Окупанти порушили домовленості та відкрили вогонь уже в перші 10 хвилин після початку режиму тиші.