Депутату Андрію Білецькому батько подарував на День народження землі на 1,7 млн грн

11:21, 30.08.2018
Депутату Андрію Білецькому батько подарував на День народження землі на 1,7 млн грн

Андрій Білецький - лідер політичної партії «Національний корпус»

Депутата Андрій Білецький задекларував земальну ділянку на майже 1,7 мільйона гривень, яку отримав у подарунок від батька.

Земельна ділянка - це трохи більше 6 соток землі у центрі Харкова.

Як повідомив "Українській правді" сам Андрій Білецький, то був подарунок на день народження, який він святкував 5 серпня.

"Так, я отримав у подарунок від батька земельну ділянку на честь дня народження 5 серпня. Цю ділянку він придбав ще у 2006 році у іншого власника – фізичної особи", - сказав він.

На прохання прокоментувати високу вартість землі, яка складає більше 10 тисяч доларів за одну сотку , депутат уточнив, що ділянка дорога, бо розташована майже у центрі міста.

"Така вартість ділянки була встановлена експертною оцінкою, оскільки при внесенні змін до реєстру нотаріус потребує відповідний документ про оціночну вартість. Оскільки це майже центр Харкова, то ціна цілком виправдана. Більше того, наскільки мені відомо, у інших районах Харкова вартість землі становить майже 20 тисяч доларів за сотку, тобто навіть вдвічі більше", - підсумував Білецький.

Згідно з декларацією за 2017 рік, Андрій Білецький орендував квартиру в селі Чайки Києво-Святошинського району Київської області та користувався автомобілем Chevrolet Suburban 2007 року випуску, що належить політичній партії "Національний корпус".

Депутат заробив за минулий рік 463,7 тисячі гривень (з них 202 тисячі 812 гривень зарплати, 252 тисячі 825 гривень – кошти, передбачені на парламентську діяльність та 8 тисяч 86 гривень процентів).

Крім цього, 300 тисяч гривень Білецький тримає у банку.

Білецький до обрання у Верховну Раду очолював батальйон "Азов", який воював на сході України з 2014 року. Під час Революції Гідності він вважався політв’язнем режиму Януковича, якого звільнили після втечі з країни екс-президента.

Після обрання депутатом по мажоритарному окрузі в Києві Андрій Білецький за даними електронної реєстрації у залі відвідав усього 3 із 452 засідань Верховної Ради України.

Про решту топ-прогульників парламенту читайте в "УМ".