Антимонопольний комітет розслідує змову на тендері з реконструкції Шулявського мосту

13:27, 30.08.2018
Антимонопольний комітет розслідує змову на тендері з реконструкції Шулявського мосту

Шулявський шляхопровід відремонтують за 600 мільйонів (фото: Радіо свобода)

Антимонопольний комітет України проводить розслідування щодо можливої змови під час проведення тендеру на реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

Про це повідомив голова Київського територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький, передає Радіо Свобода.

"Уже сьогодні можна говорити про наявність ознак порушення компаніями-переможцями тендеру ст. 6 закону Про захист економічної конкуренції. Ми бачимо в цій історії спотворення результатів тендеру в результаті антиконкурентних узгоджених дій, і саме тому відкриваємо справу", - сказав Олексій Хмельницький.

У відомстві звернули увагу на різницю між пропозиціями фіналістів тендера - Спецбуд-плюс і перемігшим Північно-українським будівельним альянсом, що становить лише 1 тис. грн, а також на підроблений відгук-рекомендацію Спецбуд-плюс про успішне виконання схожого ремонту.

У той же час, Олексій Хмельницький звернув увагу, що дві інші компанії по ряду невідповідностей в документах до аукціону взагалі не допустили.

Крім того, в Антимонопольному комітеті виявили, що IP-адреси, з яких компанії-фіналісти конкурсу Спецбуд-плюс і Північно-український будівельний альянс виходили на аукціон, належать одному провайдеру і майже ідентичні.

Також в АМКУ встановили, що фірма Спецбуд-плюс надала переможцю безпроцентну поворотну фінансову допомогу в розмірі 5 млн грн з терміном повернення до 2023 року.

В АМКУ додали, що в разі прийняття рішення про змову між компаніями Спецбуд-плюс і Північно-український будівельний альянс під час тендеру на реконструкцію Шулявської розв'язки, фірми будуть оштрафовані до 10% від свого доходу за минулий рік.

Також на три роки їм забороняється брати участь у закупівлях. Однак скасувати цей тендер на 600 мільйонів гривень по Шулявці рішення Антимонопольного комітету не може.

Нагадаємо, роботи із реконструкції Шулявського мосту вже розпочалися. 

Як повідомляла "УМ", поліція не знайшла порушень у підробці тендерних документів фірмою ТОВ "Спецбуд-плюс".