Вересень в Україні пообіцяли аномально теплий

14:00, 01.09.2018
Вересень в Україні пообіцяли аномально теплий

Перші два тижні вересня будуть більше схожі на літо (фото: pixabay.com)

Вересень буде аномально теплим. А перші два тижні і зовсім будуть більше схожі на літо. Про це повідомила завідувачка відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.
 
"Календарне літо настає тоді, коли середньодобова температура перевищує +15 градусів, календарна осінь - коли середньодобова температура нижче +15 градусів. Але протягом перших двох тижнів вересня середньодобові температури будуть близько 20 градусів, а на півдні і сході навіть вище, тому два тижні літа у вересні ще точно будуть, - пояснила "Апострофу" Балабух.
 
Також очікуються і значні перепади температур між денними і нічними показниками. Так, наприклад, якщо в перші дні осені в столиці вдень очікується +30 градусів вище нуля, то вночі вже +15.
 
"А це, звичайно, дуже негативно відбивається на метеочутливих людях, особливо на тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Правда, на тлі підвищеного атмосферного тиску негативний вплив температурних амплітуд може бути нівельовано", - вважає завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту.
 
А вже з другої половини вересня, за прогнозами синоптиків, температурний режим вже наблизиться до осіннього: середня температура вдень буде триматися на рівні 16 градусів вище нуля (в окремі дні стовпчик термометра підніматиметься до 19-20 градусів), а в нічний час доби стане вже прохолодно - 6-10 градусів тепла.
 
За даними провідного синоптика відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Романа Мурмила, в цілому у вересні буде відносно спокійна погода, температури і опади будуть в межах норми по всій території України.
 
"Найближчі 10 днів опадів не очікується, спекотні дні будуть триматися десь до 6-7 вересня, в подальшому буде поступове зниження температури", - повідомив синоптик в коментарі "Oбозревателю".
 
Очікується, що в південно-східних областях температура не буде перевищувати +30 градусів, а в північно-західних - до 25 градусів вище нуля. Однак ночі будуть дещо прохолоднішими, в межах +15 градусів по всій території України в залежності від регіону.