Україна звернулася до ОБСЄ по допомогу в розблокуванні Донбасу

14:45, 01.09.2018
Україна звернулася до ОБСЄ по допомогу в розблокуванні Донбасу

Ірина Геращенко спрямувала листи координаторам ОБСЄ в ТКГ і гуманітарній підгрупі Мартіна Сайдіка і Тоні Фріша (фото: соцмережі)

Україна просить координаторів ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську та гуманітарній підгрупі звернутися до представників ОРДО щодо розблокування роботи КПВВ на Донбасі.
 
Про це 1 вересня повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 
 
"Отримала тривожну інформацію з окупованого Донбасу, йдуть масові затримки і арешти громадян, бойовики заблокували роботу усіх КПВВ, нікого не випускають з території окупації. ... Це все тільки поглиблює глибоку гуманітарну кризу на окупованій території. КПВВ заблоковані саме 1 вересня, коли розпочався шкільний рік", - написала Геращенко у Фейсбуку. 
 
Вона додала, що вже спрямувала листи "на координаторів ОБСЄ в ТКГ і гуманітарній підгрупі Мартіна Сайдіка і Тоні Фріша з проханням негайно звернутися до представників ОРДО - розблокувати роботу КПВВ". 
 
"Також я спрямувала листи до представництва МКЧХ в Україні з проханням негайно вимагати доступу до тюрем в окупованому Донбасі, де зараз масово катують людей", - заявила представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ. 
 
Геращенко наголосила, що відповідальність за безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі "несе країна-окупант - Росія". 
 
Нагадаємо, ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка, який був формальним керівником "ДНР", підірвали в кафе "Сєпар" в центрі окупованого Донецька на бульварі Пушкіна.
 
Через це бойовики нікого не випускають за межі ОРДО.
 
Що значить для окупованого Донецька вбивство Захарченка, читайте в "УМ".