У Черкасах із задимленого будинку врятували 10 людей, серед яких і немовля (фото, відео)

19:32, 04.09.2018
У Черкасах із задимленого будинку врятували 10 людей, серед яких і немовля (фото, відео)

Від пожежі врятували 6 дорослих та четверо дітей

У Черкасах у понеділок 3 вересня горіла квартира на першому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Прикордонника Лазоренка.
 
Про це повідомляє обласне управління ДСНС.
 
На місце пожежі за підвищеним номером виклику прибули рятувальники оперативного відділу, два пожежних підрозділи Черкаського гарнізону та спецтехніка аварійно-рятувального загону управління.
 
Як зазначає речник головного управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко, надзвичайникам довелося вирішувати одразу кілька важливих завдань. 
 
Крім боротьби із вогнем, що охопив квартиру, та попередження поширення пожежі на сусідні помешкання, найважливіше було організувати евакуацію та порятунок людей із вищих поверхів, які через сильне задимлення виявилися заблокованими у власних квартирах.
 
  
 
"По встановленій автодрабині рятувальники на руках спустили на землю немовля та трьох малолітніх дітей. Згодом було проведено і евакуацію їхніх батьків. Через сходову клітину, у безпечне місце, поділившись власними дихальними масками, рятувальники вивели дорослих", - наголошує Костянтин Петрович. 
 
 
Загалом було врятовано 6 дорослих та четверо дітей.
 
Пожежу в квартирі на першому поверсі було локалізовано через годину, а за 17 хвилин повністю ліквідовано.
 
 
"Завдяки оперативним, мужнім та професійним діям рятувальників загиблих та травмованих на пожежі немає", - сказано в повідомленні відомства.

Як повідомляла "УМ", 19 серпня на Черкащині в селі Сичівка врятували від пожежі дерев'яну церкву Іоанна Хрестителя, збудовану ще в 1896 році.