Хімвикид в окупованому Армянську: в «Кримський Титан» влучили снаряди Росії

16:07, 05.09.2018
Хімвикид в окупованому Армянську: в «Кримський Титан» влучили снаряди Росії

Міноборони: Росія "намагається приховати масштаб екологічної проблеми і уникнути відповідальності" (фото: Front News International)

Хімічний викид на заводі "Кримський титан" спричинило пошкодження снарядами відстійників відходів підприємства під час тренувань підрозділів Збройних сил Росії.
 
Про це повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, передає прес-служба відомства.
 
"13-19 серпня цього року під час тренування з прикриття адміністративного кордону з Херсонською областю, підрозділи ЗС Росії проводили стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів. Внаслідок влучень снарядів, зазначені об’єкти були пошкоджені, що призвело до суттєвого погіршення екологічної обстановки на всій півночі окупованого Криму", - заявив Мотузяник.
 
Він також зазначив, що Росія "намагається приховати масштаб екологічної проблеми і уникнути відповідальності", тому дезінформує суспільство про реальний стан екологічної небезпеки на півострові.
 
Як стало відомо 28 серпня, на півночі окупованого Криму в Армянську 23-24 серпня стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев. При цьому окупаційна влада визнала проблему лише після того, як про неї два дні повідомляли у соцмережах. Згодом голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов повідомив, що викид забруднюючих речовин стався із заводу "Кримський Титан", який приписують Дмитру Фірташу.
 
На Херсонщині прикордонники також зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Вони скаржаться на погане самопочуття через випари невідомої речовини на титановому заводі "Кримський титан".