Кирила Вишинського госпіталізували з зали суду з підозрою на інфаркт - адвокат

17:22, 05.09.2018
Кирила Вишинського госпіталізували з зали суду з підозрою на інфаркт - адвокат

Серцевий напад у Вишинського стався ще наприкінці минулого тижня (фото: Reuters)

Директора "РИА Новости в Украине" Кирила Вишинського, якого підозрюють у державній зраді, госпіталізували з підозрою на інфаркт із зали суду, де мало розглядатися питання про продовження йому міри запобіжного заходу.
 
Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Андрій Доманський.
 
За його словами, серцевий напад у Вишинського стався ще наприкінці минулого тижня.
 
"Фельдшер СІЗО надав йому медичну допомогу і попередньо поставив діагноз "інфаркт"", - сказав Доманський.
 
Він зазначив, що захист змушений був подати клопотання про госпіталізацію та обстеження Вишинського і суддя задовольнив це клопотання, оскільки підозрюваний почувався вкрай погано і ледь не втратив свідомість під час судового засідання.
 
Адвокат додав, що наразі невідомо, у яку саме лікарню Херсону його відвезли, але очікуються результати обстеження, після чого буде ухвалене рішення щодо можливості подальшого розгляду питання про продовження запобіжного заходу.
 
Пізніше він повідомив, що секретар слідчого Судді Херсонського міськсуду повідомила захисникам, що розгляд клопотання про продовження строку тримання під вартою Кирила Вишинського все таки відбудеться 5 вересня о 15-00, і що його вже доставляють в суд.
 
Нагадаємо, Кирило Вишинський звинувачується у державній зраді: під час обшуків у нього знайшли державні нагороди країни-агресора, серед них медаль від Путіна "За повернення Криму".
 
В банківській скриньці Вишинського також виявили понад двісті тисяч доларів США, предмет, ззовні схожий на пістолет "Браунінг 1906", та трудовий договір з МІА "Россия Сегодня".
 
Херсонський міський суд арештував на два місяці керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.
 
Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, державної та інформаційної безпеки. "РИА Новости Украина" потрапили під санкції, їх роботу в Україні заборонили на три роки.
 
Україна запропонувала Росії видати 23 особи, яких звинувачують у державній зраді, однак Кирило Вишинський у списках на обмін не фігуруєЗаступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що російська сторона про свого пропагандиста навіть не згадувала на попередніх перемовинах.