У Черкасах комунальники заплатили 55 тисяч гривень за затоплену квартиру

11.09.2018
Квартиру жителя Черкас під час проведення гідравлічних випробувань Черкаською ТЕЦ залило водою. «Причиною стало те, що житлово-будівельний кооператив не встановив металеві заглушки, що призвело до розриву радіатора гідравлічних випробувань системи опалення. При цьому про заплановані роботи тепловики завчасно повідомили ЖБК відповідним листом», — інформують в Апеляційному суді Черкаській області.
 
Власник квартири разом із сусідами склав акт про мокру квартиру. Потім звернувся до ЖБК iз письмовою вимогою про відшкодування майнової шкоди, спричиненої затопленням квартири.
 
Однак реакції не отримав. Тож захистити свої права чоловік вирішив через суд і в червні подав позов про стягнення з ЖБК майнової шкоди в розмірі 61 тис. 768 грн. та 10 тис. грн. моральної шкоди.
Суд першої інстанції позов частково задовольнив — із житлово-будівельного кооперативу стягнуто завдані матеріальні збитки та моральну шкоду в сумі 1 тис. грн., а всього 55 тис. 872 грн.
 
У ЖБК не погодилися з таким рішенням суду і подали апеляцію, мотивуючи це тим, що акт про аварію, який надав потерпілий чоловік, не можна вважати офіційним документом i належним доказом на підтвердження причин i наслідків залиття квартири.
 
«Колегія суддів апеляційного суду погодилася з висновком суду першої інстанції. Апеляційну скаргу представника житлово-будівельного кооперативу залишено без задоволення, а рішення Придніпровського районного суду міста Черкаси — без змін», — підсумовують в Апеляційному суді Черкащини.