У Харкові судять жінку, яка намагалася вбити свого зятя після розлучення з донькою

11.09.2018
Московський районний суд Харкова продовжує розглядати справу родини, в якій процес з’ясування стосунків набув форми гостросюжетного детективу.
 
Тепер колишній зять, якого теща ледве не відправила на той світ руками кілера, вимагає як компенсацію велику суму грошей. Самій замовниці вбивства світить довічний термін. 
 
Як з’ясувалося в ході слідства, ця історія почалася ще у 2015 році, коли потерпілий i донька затриманої подали на розлучення. Майже два роки поспіль подружжя намагалося розділити спільно нажите майно та оформити опіку над дитиною, але, переживши не один судовий процес, так ні до чого й не домовилися. 
 
І тоді справу в свої руки взяла теща, знайшовши для незговірливого екс-зятя раніше судимого 32-річного кілера. За її задумом, найманець мусив убити екс-зятя, але так, аби його смерть мала природний вигляд. Вони домовилися підмінити таблетки жертви на ті, що викликають миттєвий серцевий напад. Як аванс потенційний убивця отримав 1,5 тисячі доларів, але несподівано передумав виконувати замовлення й здався правоохоронцям.
 
А далі події розвивалися вже за сценарієм поліції. Екс-зять їхав у власному автомобілі, коли йому раптом стало зле. До нього викликали «швидку допомогу», але все марно — чоловік нібито помер по дорозі в клініку. Для достовірності в холі підприємства «Міськелектротранссервіс», де «покійний» працював директором, навіть виставили жалобне фото. Кілер із чистим сумлінням поїхав отримувати решту (8,5 тисячi доларів) грошей — тоді замовницю правоохоронці й затримали на гарячому. 
 
Днями відбулося чергове судове засідання, пiд час якого адвокат затриманої намагалася звільнити її з-під варти, але безрезультатно. Прокурор висловив побоювання, що підозрювана тиснутиме на свідків, а можливо, навіть замовить ще одне вбивство. Не склав зброю і колишній зять, затребувавши від тещі мільйон гривень моральної компенсації.