Фракція Самопомочі у Київраді саморозпустилася через конфлікт із керівництвом політсили

13:10, 11.09.2018
Фракція Самопомочі у Київраді саморозпустилася через конфлікт із керівництвом політсили

Сергій Гусовський та його колеги-депутати із Київради (фото: Сергій Гусовський / Facebook)

Голова депутатської фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Києївраді Сергій Гусовський оголосив про саморозпуск об’днання після публічного конфлікту із керівництвом політсили.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Фракція... вирішила: розпустити депутатську фракцію "Об'єднання "Самопоміч" у Київській міській раді VIII скликання та припинити її діяльність", - зачитав Сергій Гусовський текст рішення фракції на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" 11 вересня.

Екс-члени фракції "Самопоміч" продовжать роботу в Київраді.

Нагадаємо, Сергій Гусовський виступив із критикою позиції очільника "Самопомочі", міського голови Львова Андрія Салдового та народного депутата від політсили Єгора Соболєва.

Конфлікт розгорівся через земельний скандал у Київраді.

6 вересня Виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" виключив депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії.

"Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає більше 1,4 га", - йшлося у заяві партії.

У відповідь Сергій Гусовський пов’язав рішення про виключення його і колег із "Самопомочі" наближенням виборів. Серед іншого він заявив, що Єгор Соболєв погрожував піти з партії, якщо депутатів Київради із неї не виключать. "Самопоміч" стала на бік народного депутата, пожертвувавши депутатами-киянами.

Сергій Гусовський пов’язує виключення із партії не лише із позицією Єгора Соболєва, але і з президентськими амбіціями Андрія Садового.

Однак за публічними звинуваченнями та скандалами губиться першопричина конфлікту: скандальне голосування за виділення землі Роману Марченку.