До Володимира Балуха не пустили адвоката після інформації про побиття політв’язня

15:39, 15.09.2018
До Володимира Балуха не пустили адвоката після інформації про побиття політв’язня

Володимир Балух та архієпископ Климент у суді (фото: Михайло Батрак / Facebook)

До кримського політв’язня Володимира Балуха не допускають його адвоката ТАраса Омельчука та громадського захисника архієпископа Климента, які приїхали дізнатися про справжній стан здоров’я чоловіка, якого нібито побили напередодні.

Про це повідомив Громадському архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент.

Вони приїхали до СІЗО, де спочатку їм відмовили співробітники колонії у доступі до Балуха. В СІЗО запропонували почекати начальника колонії, який мав би дати дозвіл на зустріч.

Втім, начальник СІЗО також відмовив Клименту та адвокату.

«Начальник СІЗО сказав, що усі питання в робочий день. Але складається дивне враження, що тільки нас не пускають. Тому що до нас 2 адвоката заходили на зустріч зі своїми підзахисними. Ще один адвокат зайшов і вже хвилин 30 його немає», — зазначив Климент.

Він наголосив, що поки чекають під стінами СІЗО на зустріч.

У СІЗО відкидають інформацію про побиття Балуха співробітниками колонії, повідомила Громадському адвокатка Балуха Ольга Дінзе.

«Адміністрація СІЗО заявляє, що ніяких прецедентів не було. Тому тільки особиста зустріч дасть можливість зрозуміти», — зазначила вона.

Начальник СІЗО повідомив Клименту та Тарасу Омельченку, що вчора бачив Володимира Балуха і з ним нібито все гаразд.

Климент повідомив, що разом із адвокатом Тарасом Омельченком вони залишаються біля СІЗО і сподіваються, що доступ до Володимира Балуха все ж нададуть.

Як повідомляла "УМ", Ахтем Чийгоз повідомив, що співробітники СІЗО жорстоко побили Володимира Балуха, якого змушували стати на коліна перед начальником СІЗО.