Знімальну групу NewsOnе під Генпрокуратурою закидали яйцями

14:51, 17.09.2018
Під час сутичок біля будівлі Генеральної прокуратури знімальну групу телеканалу NewsOne закидали яйцями.
 
Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.
 
За цим фактом, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) ККУ.
 
Також під час сутичок постраждав кореспондент видання "Інформатор".
 
"Під час прямого включення на акції біля будівлі Генпрокуратури невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя", - повідомили в поліції.
 
Також кореспондент "Інформатора" Роман Петушков у Facebook опублікував світлину, де заявив, що йому потрапив сльозогінний газ в обличчя.
 
Телеканал NewsOne також транслював момент нападу на знімальну групу. Журналістка Дарина Билера була змушена перервати включення з місця події, за її словами, задля власної безпеки.
 

Після інциденту, за інформацією правоохоронців, потерпілих провели до Печерського управління поліції для написання заяви про вчинення злочину та надання пояснень відносно події, що сталася.
 
Нагадаємо, біля будівлі Генпрокуратури в Києві сталися сутички між поліцією та протестувальниками. Останні вимагають відставки генпрокурора Луценка через видачу українською стороною Росії Тимура Тумгоєва.