Черкащина отримала першу партію пакунків для немовлят

18.09.2018
Черкащина отримала першу партію пакунків для немовлят

Пакунки для немовлят чекають «новеньких» українців. (Фото надане прес-службою Черкаської ОДА.)

У Шевченковому краї породіллі незабаром почнуть отримувати пакунки для немовлят. У тих дитячих наборах — усе необхідне для новонароджених.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в обласній державній адміністрації.
 
За словами директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Руслана Чикала, Першу партію — 255 «пакунків малюка» вже доставили.
 
Вартість одного набору сягає до 5 тисяч гривень. На це для Черкащини з держбюджету на 4 місяці заклали 14,7 мільйона гривень.
 
«Нарешті наша область має першу партію «пакунків малюка», — говорить Руслан Чикало. — Їх насамперед отримають «вересневі» породіллі. Ті з них, хто вже виписався з пологових, отримають належні їм «бейбі-набори» через органи соціального захисту населення».
 
Він каже, що надалі таку адресну допомогу новонародженим малюкам щомісяця отримуватимуть до 750-800 молодих матусь при виписці з пологового будинку. Тож до кінця року в Черкаській області планують роздати до 3 тисяч пакунків.
 
«Бейбі-бокси» містять усе найнеобхідніше для малюків у перші місяці їхнього життя — від підгузків до одягу. Загалом – 30 найменувань, зокрема, підгузки, не менше 94 штук, вологі серветки, пелюшки, шапочки, боді, повзунки, шкарпетки, термометри для води та тіла, прокладки для лактації, тепла ковдра, плед-ковдра, матрац, рушник махровий для купання з кутком, іграшка-брязкальце розвиваюча, крем, рідке мило-шампунь.
 
Увесь комплект упакований у коробку-колиску. Крім того, має добірку інформаційних матеріалів із догляду за дитиною.