Віталій Кличко хоче керувати Києвом до 2025 року

15:03, 18.09.2018
Віталій Кличко хоче керувати Києвом до 2025 року

Віталій Кличко збирається втілити заплановані проекти в Києві, а потім розширити їх на всю Україну (фото: Володимир Шуваєв / the Бабель)

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів про бажання залишатися у мерському кріслі після 2020 року, бо не встигне втілити все заплановане.

Про це Віталій Кличко заявив в інтерв’ю видання TheБабель.

"У мене є короткострокова та довгострокова мета. Я багато чого обіцяв киянам і хочу довести це до кінця: запустити Подільсько-Воскресенський міст, побудувати метро на Виноградар і Троєщину. Ми не встигнемо цього зробити до 2020 року", - відповів він на запитання журналістів про те, чи його плани на посаді обмежуться 2020 роком, чи сягають 2025-го.

Але про перспективи і плани своєї партії "УДАР" Віталій Кличко був не такий відвертий:

"Після президентських виборів почнеться парламентська кампанія. Тоді ми зможемо про це сказати. А зараз немає сенсу".

Водночас Віталій Кличко із азартом розповідав про короткострокові та довгострокові проекти, які він збирається втілити у столиці.

"Наступним викликом буде метро на Троєщину. Щоб його запустити, потрібно близько 5 років: спочатку запустити міст і автосполучення, а потім метро. Треба побудувати і метро на Виноградар", - розповідає очільник столиці.

При цьому він натякає, що його амбіції не обмежуються Києвом.

"І, не чекаючи на ваше наступне питання, скажу: якщо мені вдасться, не виключаю, що ми готові таке зробити в кожному місті та містечку України, як і в столиці. Я зможу це зробити по всій країні", - заявив Віталій Кличко.

Водночас він не підтвердив, що веде перемовини про участь у виборах до парламенту спільно із Генеральним прокурором Юрієм Луценком, який збирається повертатися в політику.

Як повідомляла "УМ", Віталій Кличко не збирається балотуватися в президенти.