У Жашкові надзвичайники врятували дятла, який заплутався в електродротах

08:15, 20.09.2018
У Жашкові надзвичайники врятували дятла, який заплутався в електродротах

Дятел заплутався у дротах на стовпі: поліція викликала рятувальників (фото: Konstantin Protsenko / Facebook)

У Жашкові рятувальники звільнили з полону дятла, який заплутався у електричних дротах. Строкатий птах традиційно дзьобав на старому стовпі короїдів і щось пішло не так.

«Кого тільки не доводилось звільняти із халепи нашим рятувальникам. Їжаки та мавпи, вужі і соколи, корови, коні, свині, не рахуючи котів та собак. І ось нове поповнення – звільнено дятла»,– зазначає на своїй сторінці у Фейсбуці Костянтин Проценко, речник головного управління ДСНС в Черкаській област.

За його словами, пернатого, який регулярно підхарчовувався на старому електричному стовпі перед Жашківським райвідділком поліції, знали усі поліцейські. Його працьовитий та сумлінний підхід до довбання, який часто співпадав із приходом персоналу на роботу, не міг залишитися поза увагою правоохоронців. Але того дня працьовитий птах несподівано заплутався у електричних дротах. І його спроби звільнитися виявилися марними, тож червоноголовий знесилено повиснув на дротах біля стовпа.



Таку біду дзьобатого помітили поліцейські, вони й викликали рятувальників.

«Тож визволяти дятла на вулицю Соборну прибув черговий караул Жашківської пожежно-рятувальної частини. Встановивши висувну драбину і піднявшись на стовп, рятувальники за допомогою діелектричного інструменту звільнили птаха-невдаху», – підсумовує Костянтин Проценко.

Нагадаємо, у Черкасах собака-безхатько має власний автомобіль.