Посол Канади назвав дурницею заборону російської мови в культурі Львівщини

15:12, 20.09.2018
Посол Канади назвав дурницею заборону російської мови в культурі Львівщини

Ващук розкритикував рішення Львівської обласної ради (фото: Уніан)

Посол Канади в Україні Роман Ващук розкритикував рішення Львівської обласної ради заборонити російськомовний культурний продукт в регіоні, назвавши це рішення упередженим і дискримінаційним.
 
"Заборона Львівської області, як це сформульовано, є упередженою, дискримінаційною, і це просто просто дурниця. І я кажу це як діаспорний носій української мови та послідовний борець за позитивні дії щодо культурних продуктів цією мовою, а також за різноманіття", - написав Ващук у своєму Twitter.
 
Як відомо, Львівська обласна рада напередодні більшістю голосів (57 депутатів з 84) ухвалила рішення про введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.
 
"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться в рішенні.
 
  
 
Також депутати рекомендували органам місцевого самоврядування області прийняти аналогічні рішення до моменту повного припинення окупації території України.
 
У рішенні Львівської облради зазначається, що депутати прийняли його "щоб уникнути ескалації напруженості в суспільстві і недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; для захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора і подолання наслідків тривалої мовної русифікації; беручи до уваги численні звернення патріотичних і ветеранських громадських організацій".
 
Як писала раніше "УМ", до України і далі намагаються ввозити з Росії пропагандистські книжки.