Катерина Гандзюк після облиття кислотою перенесла вже 11 операцій: їй врятували око

14:35, 21.09.2018
Катерина Гандзюк після облиття кислотою перенесла вже 11 операцій: їй врятували око

Останню операцію Катерині зробили 18 вересня (фото: соцмережі)

За півтора місяці після замаху на життя активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк перенесла вже 11 операцій з видалення змертвілих тканин та пересадки шкіри.
 
Про це повідомляє Центр інформації про права людини із посиланням на чоловіка потерпілої Сергія Денисова.
 
За його словами, останнє оперативне втручання відбулося 18 вересня.
 
"Скільки ще операцій потрібно, складно сказати, це постійно в процесі обговорення. Адже це складний випадок через таке масивне ураження кислотою", - розповів Денисов.
 
Він каже, що наразі невідомо, чи треба буде продовжити лікування за кордоном.
 
"Наразі питання щодо лікування за кордоном важко піднімати, оскільки стан нестабільний і кожен наступний день починається як новий, з новими змінами, новими проблемами", - каже чоловік Катерини.
 
Він розповів, що з успішних результатів лікування - це врятоване око, тобто збережено зір, уже частково нова шкіра, яка прижилася, та загалом поліпшення загального стану потерпілої.
 
"Утім, лікарі все ще не виключають можливі ризики, а відтак і загрозу життю через найменшу інфекцію, яка може завадити лікуванню та одужанню, тому Катерина досі в реанімації. Тобто її стан треба постійно підтримувати", - додав Денисов.
 
 

Напад на Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня у Херсоні. Невстановлений чоловік облив її сірчаною кислотою, у результаті жінка зазнала хімічних опіків тулуба, руки та обличчя (понад 35% тіла). Миколу Новікова, якого спочатку затримали за підозрою в нападі, згодом звільнили, справу проти нього закрили.

 

Водночас Катерина Гандзюк порадила шукати замовника замаху на її вбивство серед тих, "хто носить мундир". 

 

Правоохоронці повідомили, що розшукують іще одного причетного до справи чоловіка, який купував сірчану кислоту для нападу.