Голова НАБУ Ситник попередив Омеляна про обшуки - САП

19:22, 21.09.2018
Голова НАБУ Ситник попередив Омеляна про обшуки - САП

Ситник нібито сказав Омеляну завчасно про проведення обшуку за місцем проживання (фото: "Цензор.НЕТ")

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження через можливе розголошення даних керівником Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.
 
Про це повідомляє прес-служба САП.
 
Зазначають, що йдеться про заяву підозрюваного у незаконному збагаченні Міністра інфраструктури Володимира Омеляна.
 
Згідно із заявою САП, Омелян повідомив, що Ситник сказав йому завчасно про проведення обшуку за місцем проживання.
 
"Заява Міністра не вбачається голослівною, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомили про підозру, містять відомості про наявність телефонних з’єднань між Омеляном та абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку", - пишуть у САП.
 
Зокрема, повідомляється, що Ситник і Омелян розмовляли 2 листопада 2017 року о 08.00 год, 11.32 год., 19.09 год. та о 23.42 год.
 
Матеріали кримінального провадження САП спрямує генпрокурору Юрію Луценку для визначення органу досудового слідства.
 
19 і 20 вересня Омелян їздив на допит у НАБУ.
 
Нагадаємо, раніше в НАБУ показали переписку Володимира Омеляна. Окрім того, у НАБУ заявили, що оприлюднили проект висновку НАЗК щодо відсутності в діях міністра конфлікту інтересів, "який той отримав за два місяці до офіційного ухвалення рішення".
 
13 вересня міністру інфраструктури Володимиру Омеляну співробітники НАБУ вручили підозру в незаконному збагаченні та недекларуванні.
 
14 вересня суд відпустив Володимира Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. Суддя повністю відхилила вимоги прокуратури про арешт або заставу у 5 мільйонів гривень для міністра.
 
Після вироку Володимир Омелян вчергове заявив, що підозра НАБУ політично вмотивована, а керівництво антикорупційного органу діє в інтересах неназваних депутатів.
 
Згодом НАБУ таки надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.
 
19 вересня Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна очільника Мінінфраструктури Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні.