Генерал ЗСУ вимагає від влади розібратися з телеканалами, де пропагують «русскій мір»

12:05, 22.09.2018
Генерал ЗСУ вимагає від влади розібратися з телеканалами, де пропагують «русскій мір»

Інтерв'ю Медведчука на каналі "112"

Учасник війни на Донбасі, генерал-майор Збройних сил України, заступник командувача військ оперативного командування "Захід" Олег Мікац оприлюднив звернення до керівництва держави і компетентних органів щодо неприпустимої інформаційної політики окремих ЗМІ.
 
Лист з'явився на сторінці генерала у Facebook.
 
"Війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради перемоги. І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий "руський мир", - написав військовий, зауваживши, що йдеться зокрема про канали NewsOne, "112" та "Інтер".
 
Військовий зазначає, що в ефірах деяких телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які "поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців". 
 

"Яскравий приклад антиукраїнської роботи - інтерв'ю пана Медведчука, яке транслювали NewsOne та "112". Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру з російським агресором", - обурився Олег Мікац.
 
Він заявив, що звертається до керівництва України з вимогою припинити "потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом".