У Черкасах спалили джип депутата міськради Івана Сухарькова (фото)

12:33, 22.09.2018
У Черкасах спалили джип депутата міськради Івана Сухарькова (фото)

Спалений джип належить депутату Черкаської міськради, голові правління ГО “Інститут реформ міста” Івану Сухарькову (фото: Дзвін)

У Черкасах приблизно 4-5 ранку 22 вересня зайнявся припаркований у дворі багатоповерхівки позашляховик.

Про це повідомляє місцеве видання “Дзвін“, посилаючись на власні джерела.

У джипа “Міцубісі Паджеро” повністю вигорів моторний відсік та пошкоджений пасажирський салон. Причина займання поки невідома, але головна версія – підпал. На місці працюють слідчі поліції.

За попередніми данними, автомобіль належить депутату Черкаської міськради, голові правління ГО “Інститут реформ міста” Івану Сухарькову. Якщо ця інформація підтвердиться, і причиною спалення автівки виявляться зловмисні дії, то маємо справу ще з одним проявом політичного залякування чи з’ясуванням ділових стосунків суто кримінальними методами у Черкасах.





«Переконаний, що цей злочин пов’язаний із політичною діяльністю депутата міської ради Івана Сухарькова, який своєю принциповою позицією виступив за розвиток міста, а не за повний колапс», – зазначає на своїй сторінці у Facebook черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

За його словами, у Черкасах продовжується тиск криміналу на депутатів та чиновників при повній бездіяльності правоохоронних органів.

«Скільки ще потрібно випадків, щоб поліція, прокуратура, СБУ навели порядок у місті? Вбивство депутата міської ради Михайла Бінусова, напад на керівника міського департаменту охорони здоров’я Олега Стадника, нещодавній збройний напад на депутата міськради Павла Карася, тепер cпалена автівка Івана Сухарькова. Депутати скоро боятимуться ходити на сесії, тому що за кожне “незручне для когось” голосування їхньому життю може загрожувати небезпека», – обурюється Анатолій Бондаренко.

Він заявляє, що як міський голова вчергове звертається до правоохоронців, до Президента України, до Прем’єр-міністра та до Верховної Ради України з проханням негайно втрутитися в ситуацію із бандитизмом у Черкасах.

«Ми вкотре переконуємося, що безкарність породжує нові злочини», – підсумовує черкаський міський голова.

У черкаській поліції підпал авто депутата міської ради поки не коментують.