Росіянин пробрався через кордон і попросив політичного притулку в Україні

15:32, 22.09.2018
Росіянин пробрався через кордон і попросив політичного притулку в Україні

Громадянин Росії попросив політичний притулок в Україні (скріншот відео)

Громадянин Росії намагався нелегально перетнути кордон з Україною, а коли його спіймали, заявив про бажання отримати політичний притулок через переслідування з політичних та релігійних мотивів.

"Прикордонники відділу прикордонної служби "Краснопілля" Сумського загону за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина Російської Федерації, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетнувши кордон поза пунктом пропуску", - ідеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби.

25-річний затриманий із Москви переконує, що він опозиціонер-старообрядець, тому російський режим переслідує його, а силовики приходили до нього з обшуком.

"Він пояснив, що у себе на батьківщині він піддався переслідуванням представниками російських спецслужб за свої політичні та релігійні погляди. Крім того, днями йому було пред’явлено обвинувачення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею карного кодексу РФ за збудження ненависті та ворожнечі", - зазначають у ДПСУ.

Через те, що його нібито оголосили у розшук в Росії за екстремізм, він вирішив таємно пробратися на територію України та сховатися тут.

"Я брав участь в акціях проти діючої влади на території РФ, ходив на мітинги, писав петиції. Також на території Росії мене переслідували за релігійними поглядами", - зазначив неназваний чоловік, який стверджує, що сповідує старообрядництво.

"Тиждень тому до мене в будинок увірвалися спецслужби і незаконно почали проводити обшуки. Обіцяли притягнути до кримінальної відповідальності за те, що я беру участь в акціях проти діючої влади Російської Федерації", - продовжив 25-річний москвич.



Прикордонники додають, що найближчим часом встановленим порядком чоловіка буде передано компетентним органам.

Нагадаємо, курсант російського прикордонного училища, який назвався військовослужбовцем ФСБ РФ, попросив статус політичного біженця в Україні.

Як повідомляла "УМ", під Генпрокуратурою сталися сутички через те, що Україна видала Росії Тимура Тумгоєва, який звинувачується у війні в Сирії на боці ІДІЛ. Правоохоронці виправдовуються тим, що за міжнародними зобов’язаннями чоловіка потрібно було видати, бо він не довів участь в АТО та програв міжнародні суди.