У Краматорську підпільну зброярню замаскували під магазин штор

17:32, 23.09.2018
У Краматорську підпільну зброярню замаскували під магазин штор

У Краматорську спіймали чоловіків, які підпільно виготовляли набої до рушниць із старих гільз (фото: Національна поліція)

У Краматорську двоє чоловіків 32 і 43 років налагодили підпільне виробництво патронів у магазині із продажу штор.

Про це повідомляє Національна поліція.

"Майстерня з виготовлення боєприпасів маскувалася під вивіскою магазину штор: покупці навіть не здогадувалися, що у підсобці - вибухонебезпечна фабрика", - зазначають правоохоронці.

Коли чоловіків викрили та затримали, вони заявили, що фанатіють від зброї.

Патрони для сучасної мисливської зброю іноземного виробництва виготовляли із стріляних гільз, які реставрували та підганяли під відповідний калібр.

Товар збували через інтернет.

Під час обшуків у майстерні, вдома та у гаражі поліцейські вилучили не тільки нелегальну продукцію та інструменти для її виготовлення, але й бойову зброю – незареєстрований карабін, гранату до підствольного гранатомета, великокаліберні боєприпаси та понад 600 патронів армійського зразка.

Зброя та боєприпаси спрямовані на експертизу, їх походження встановлюється. Незаконно виготовлений товар перевірять балістики – чи використовувалися ці патрони для вчинення злочинів. Також встановлюється коло покупців нелегальних боєприпасів.

Затриманим інкримінується ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Краматорську розміщуються обласна військово-цивільна адміністрація та штаб Операції об’єднаних сил. Краматорськ був окупований терористами протягом двох місяців у 2014 році. Місто входить у так звану "зелену зону безпеки" ООС.