У Чопі 39 громадян України пред’являли паспорти інших держав при перетині кордону у цього року

11:49, 24.09.2018
У Чопі 39 громадян України пред’являли паспорти інших держав при перетині кордону у цього року

Українці показую паспорти інших держав під час перетину кордону (ілюстративне фото)

Прикордонники Чопського загону цьогоріч виявили 39 громадян України, які пред’являли паспорти інших держав при перетині кордону.

Про це заявив представник Чопського прикордонного загону Артем Олійник в ефірі телеканалу Тиса-1, повідомляє Mukachevo.net.

"Цього року ми зафіксували вже 39 випадків пред’явлення громадянами України паспортів інших держав. ... У 90% випадках – це паспорти Угорщини, все інше – Словаччини, Румунії та навіть Ізраїлю", - повідомив Артем Олійник.

У 2017 році зафіксували 49 таких випадків.

На порушників складали протоколи про адміністративне порушення, і це, згідно законодавства, максимальне покарання.

Паспорт іншої держави вилучати прикордонникам не дозволено, автоматичне позбавлення українського громадянства при отриманні підданства іншої держави не передбачено.

Mukachevo.net зауважує, що Чопський прикордонний загін відповідає лише за частину кордону в межах Закарпаття. За іншу відповідає Мукачівський прикордонний загін.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" почав створювати базу громадян України - власників паспортів Угорщини. До неї внесли 4 місцевих депутатів та заступника мера міста Чоп.

У відповідь на те, що українські дипломати висловлюють обурення роздачею паспортів Урорщини на Закарпатті, міністр МЗС Угорщини погрожує вислати українського консула.