Ляшко пропонує звільнити від податків обладнання, щоб підприємства провели модернізацію

25.09.2018
Ляшко пропонує звільнити від податків обладнання, щоб підприємства провели модернізацію

Завдяки Олегу Ляшку зарплати робітників чернігівського заводу за два роки зросли втричі.

Україні не потрібні будуть міжнародні кредити, коли вітчизняні підприємства вироблятимуть більше сучасної та конкурентоздатної техніки.
 
 
На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на Ладанському заводі «Пожмашина», що на Чернігівщині.
 
 
На підприємстві запустили повний цикл виготовлення нових моделей зерновозів, оглядаючи які, політик був приємно вражений.
 
«Українські зерновози нічим не поступаються імпортним. І це — зарплати для наших людей і податки до наших бю­джетів. Якщо буде більше таких зерновозів — не треба буде ходити ні по кредити МВФ, ні по іншi міжнароднi позики. Ось чому ми добиваємося масштабної індустріалізації. Ми пропонуємо план дій, щоб Україна не була сировинною колонією і не торгувала зерном, а продавала таку техніку. Тоді будуть гроші на зарплати, пенсії, соціальну сферу і все інше. Ладан — невеличке містечко, а на цьому заводі працює тисяча людей. Хай би в кожному містечку були такі підприємства і на них працювали тисячі українців», — підкреслив Ляшко.
 
Лідер РПЛ переконаний: щоб вітчизняні виробники змогли провести модернізацію, треба звільнити обладнання від податків.
 
«Сьогодні підприємство платить величезні податки, і від цього українська продукція дорога і неконкурентна. Тому ми добиваємося ухвалення закону про індустріальні парки. Коли його приймемо, це дасть можливість на 30% знизити вартість обладнання за рахунок звільнення від ПДВ, імпортного мита та інших податків. Тоді такі підприємства зможуть купити більше сучасного обладнання і виготовляти більше якісної продукції», — зазначив політик.
 
Працівники заводу подякували Олегу Ляшку за збільшення зарплат, які у них тільки за два роки зросли з 3 до 9 тисяч гривень. Лідер РПЛ пообіцяв, що й надалі добиватиметься підвищення мінімалки і поваги від держави.
 
«Найголовніше — щоб держава цінувала людей праці. Треба більше робітників і менше глитаїв, трутнів і дармоїдів. І менше депутатів, тому хочу скоротити їх кількість до 200 чоловік і зробити так, щоб люди мали можливість їх відкликати. Хай на завод у Ладан iдуть працюють, якщо не можуть працювати у Верховній Раді. Хочу, щоб у кожному селі та селищі була робота, зарплата і перспектива для наших людей», — підкреслив Олег Ляшко.
 
А щоб на заводі не було браку кваліфікованих кадрів — нардеп добивається повернення державного фінансування проф­техосвіти, вимагає від влади робити ставку на робітничі спеціальності, збільшуючи держзамовлення на них.
 
За словами Ляшка, технікуми і ПТУ — чи не єдина можливість для дітей iз малозабезпечених сімей отримати професію та годувати себе і свої родини, тому політик обіцяє не допустити їх закриття.