Розрив міномета «Молот»: підозрюють неправильну підготовку боєприпасу

14:31, 25.09.2018
Розрив міномета «Молот»: підозрюють неправильну підготовку боєприпасу

Міномет "Молот" вибухнув через несправну міну (фото: Міністерство оборони)

Вибух та розрив міномета "Молот" на Донеччині міг статися через неправильну підготовку боєприпасу.

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

"Ймовірно, причина розриву міни полягає в невірній підготовці боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання", - зазначають про перші висновки військові.

Водночас вказується, що до них дійшли після опитування поранених військових та обстеження місця бойової роботи.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розриву міномета "Молот" за ч. 2 статті 141 Кримінального кодексу: умисне знищення або пошкодження військового майна, яке призвело до тяжких наслідків.

Вибух розслідує група прокурорів на чолі з військовим прокурором Донецького гарнізону та слідчо-оперативна група Бахмуцького відділу поліції ГУНП в Донецькій області.

До розслідування планують залучити Київський науково-дослідний інститут судових експертиз комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи.

"Також у КНДІСЕ на завершальному етапі проведення знаходиться експертиза за фактом вибуху міномету на території 233 Рівненського загальновійськового полігону, котрий мав місце 6 липня 2018 року", - зазначено у повідомленні Генеральної прокуратури.

Варто відзначити, що після трагедії на Рівненському полігоні Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку та начальнику Генштабу Віктору Муженку припинити використовувати міномети "Молот" для навчання та тренування військових до завершення розслідування, яке, згідно повідомлення прокурорів, ще триває.

Як повідомляла "УМ", від розриву міномета "Молот" постраждало 2 військовослужбовців на Світлодарській дузі.