Олег Сенцов став почесним громадянином Парижа

15:11, 25.09.2018
Олег Сенцов став почесним громадянином Парижа

Олег Сенцов отримав почесне звання у столиці Франції (фото: Антон Наумлюк / Радіо свобода)

Міська рада Парижа проголосувала за присвоєння українському режисерові та політ’язню Кремля Олегу Сенцову звання почесного громадянина столиці Франції.

Про це у своєму Twitter повідомив посол України у Франції Олег Шамшур.

"Дякую меру Анн Ідальго, а також всім, хто підтримав це рішення, за прояв солідарності з українським режисером! Продовжуємо мобілізацію на звільнення усіх українських політичних в’язнів Кремля!" - написав він.

Очільниця міста прокоментувала таке рішення столичних депутатів.

"Через кілька місяців після того, як його портрет був розміщений перед міською радою та багатьма іншими залами, мобілізація Парижа на користь режисера продовжується #FreeSentsov", - написала Анн Ідальго у Twitter.

Як повідомляла "УМ", Анн Ідальго висувала Олега Сенцова на звання почесного громадянина Парижу через його вклад у боротьбу за права людини.

Нагадаємо. 25 вересня триває 135-й день голодування олега Сенцова. Він вимагає звільнити із російських тюрем всіх українських політв’язнів.

Олега Сенцова засудили за звинуваченнями в тероризмі на 20 років колонії суворого режиму. Він відбуває покарання в колонії міста Лабитнанги за Польрним колом на Ямалі.