Викрадена ікона Георгія Побідоносця знайшлася в Лаврі (оновлено)

15:36, 28.09.2018
Викрадена ікона Георгія Побідоносця знайшлася в Лаврі (оновлено)

Нахабно викрадена ікона раптово знайшлася на території Лаври (фото: УПЦ МП)

У Києво-Печерській Лаврі заявили, що викрадена ікона Георгія Побідоносця знайшлася на їх території.

Про це повідомляє прес-служба Києво-Печерської Лаври.

"Ікона була помічена при спробі її продажу іноземним туристам на території Верхньої Лаври. Слава Богу, ікона знайдена, але тепер потребує реставрації через недбале ставлення до неї", – ідеться в повідомленні.

При цьому не зазначається, що процесі "повернення" ікони брали участь представники Національної поліції, які мали б провести відповідні слідчі дії.

"Україні молодій" у прес-службі поліції Києва повідомили, що 27 вересня отримали від священослужителів Лаври інформацію, що ікона знайшлася.

Однак, у поліції стверджують, що реліквію нібито знайшли перехожі, поряд із нею нікого не було. Затриманих та підозрюваних у справі немає.

Після віднайдення ікони Георгія Побідоносця представники Лаври написали до поліції зустрічну заяву, згідно якої відмовилися від попереднього звернення про викрадення реліквії.

Наразі у поліції не надали інформації про те, що кримінальна справа про викрадення ікони закрита, але, згідно зустрічної заяви, це невдовзі можуть зробити.

Нагадаємо, столична поліція завела кримінальну справу за фактом викрадення ікони святого великомученика Георгія Побідоносця із храму на території Києво-Печерської Лаври.