Антимайданівець Ігнат Кромський «Топаз» звільнений після вироку суду

10:11, 29.09.2018
Антимайданівець Ігнат Кромський «Топаз» звільнений після вироку суду

Ігнат Кромських "Топаз" на Антимайдані

Антимайданівець Ігнат Кромський, відомий за фразою "Топаз, дай команду", отримав вирок суду, після якого його відпустили на волю.

На виході із будівлі СІЗО його зустріли активісти, які почали вимагати від затриманого у 2014 році "Топаза" озвучити свою громадсько-політичну позицію.

Як повідомляє UA:Харків, прибічники Громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО" заблокували автівку, в якій був антимайданівець. За кермом був адвокат Гната Кромського Олександр Шадрін.

Активісти запитували антимайданівця, чи визнає він свої дії злочином.

"Хлопці, ви ж розумієте, у кожного свій погляд", – не визнавав він своєї провини, наголошуючи, що планує провести час у родинному колі.

Далі в Ігната Кромського почали запитувати, чи підтримує він дії терористів на Донбасі та президента Росії Володимира Путіна.

"В них своя ідея, в мене є дім свій", - сказав антимайданівець, який відмовився брати участь в обміні заручниками та відправлятися в ОРДЛО.

Дії Володимира Путіна він засудив.

Після цього авто із Ігнатом Кромським відпустили.



Нагадаємо, Ігната Крамського засудили за звинуваченнями у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі в масових заворушеннях і незаконному заволодінні авто. Звинувачення стосуються часів "Антимайдану" та сепаратистських мітингів у Харкові весною 2014 ркоу, де він був активним учасником подій.

Ігнат Кромський за вироком суду першої інстанції отримав 8 років позбавлення волі, алеляційний суд Харкова таке рішення підтримав, але на час вступу вироку в законну силу Ігнат Кромський може вийти із СІЗО.

Загалом йому ще доведеться провести за ґратами близько 2 років.

Термін покарання йому змершився завдяки так званому "закону Савченко", коли перебування день в СІЗО дорівнює двом дням у в’язниці.

Тобто, частину попереднього ув'язнення (з 28 березня по 29 березня 2014 р, з 26 квітня по 12 вересня 2014 року, з 17 грудня 2014 р до 20 червня 2017р.) йому зарахована в строк відбування покарання, частину із цього періоду із розрахунку день за два.