Екс-міністр транспорту України Микола Рудьковський заарештований у Москві

12:25, 01.10.2018
Екс-міністр транспорту України Микола Рудьковський заарештований у Москві

Рудьковський в червні 2014 року в Києві кинув камінь в посольство Російської Федерації (фото: NikLife)

Екс-міністр транспорту і зв'язку України часів президента Віктора Ющенка, екс-нардеп від Партії регіонів (2012-2014) Микола Рудьковський був затриманий поліцією Москви.
 
Про це повідомило джерело в правоохоронних органах російському агентству новин "Москва". 
 
Відносно колишнього нардепа обрано запобіжний захід у вигляді арешту.
 
"28 вересня співробітники поліції в Басманному районі Москви затримали 50-річного громадянина України М. Рудьковського, який знаходився у федеральному розшуку за скоєння злочину, передбаченого ст. КК РФ "Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом", - сказав співрозмовник.
 
Нагадаємо, російські слідчі порушили стосовно Рудьковського кримінальну справу за те, що він в червні 2014 року в Києві кинув камінь в посольство Російської Федерації. У травні 2016 року Басманний районний суд Москви заочно заарештував Рудьковського.
 
У травні цього року екс-міністр транспорту та колишній депутат-регіонал Микола Рудьковський був затриманий в Об’єднаних Арабських Еміратах із підробленим паспортом.
 
Також у колишнього нардепа були проблеми з українськими правоохоронцями - його було оголошено в розшук "Інтерполу" у справі про викрадення екс-голови ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, компанії, серед власників якої значилися свого часу Микола Рудьковський і ще нинішній депутат від "Опоблоку" Нестор Шуфрич.
 
Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського.
 
Микола Рудьковський не перебуває в розшуку МВС, а з бази Інтерполу його виключили у той час, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін.