Верховна Рада просить РНБО застосувати санкції до 7 компаній через російську пропаганду

16:01, 04.10.2018
Верховна Рада просить РНБО застосувати санкції до 7 компаній через російську пропаганду

Постанову називають вимогою ввести санкції проти телеканалів «112 Україна» та «NewsOne» (фото: Детектор медіа)

У Верховній Раді 229 депутати проголосували за постанову, відповідно до якої просять Раду національної безпеки та оборони накласти санкції на 7 компаній за контрольованість українськими олігархами та російську пропаганду.

«Перелік суб’єктів господарювання, наведений в Додатку 1 до проекту Постанови, містить найменування засобів масової інформації, щодо яких встановлено контрольованість з боку українських олігархів. Зазначені особи мають безпосереднє відношення до лобіювання інтересів держави-агресора Російської Федерації на території України, в тому числі шляхом розповсюдження деструктивних пропагандистських впливів через зазначені ЗМІ», - ідеться в пояснювальній записці до проекту постанови № 9157.

Санкції пропонують застосувати проти таких юридичних осіб: Товариство з обмеженою відповідальністю «АРІАДНА ТВ», Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», Товариство з обмеженою відповідальністю «ТВ ВИБІР», Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «112-ТВ», Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР ТВ», Товариство з обмеженою відповідальністю «ПАРТНЕР ТВ», Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИНИ 24 ГОДИНИ».

Депутати пропонують РНБО заблокувати активи і заборонити виводити їх закордон, анулювати їхні ліцензії та не видавати нові, обмежити або припинити надання ними телекомунікаційних послуг.

Як зазначає Українська правда, мова йде про компанії, пов’язані із телеканалами «112 Україна» та «NewsOne».

Нагадаємо, петиці про заборону «112 Україна» та «NewsOne» набрала необхідну кількість голосів.