Павло Демчина з СБУ через рекламу в метро подав до суду на Ситника

18:35, 08.10.2018
Павло Демчина з СБУ через рекламу в метро подав до суду на Ситника

Павло Демчина (Фото: "Схеми")

Перший заступник глави СБУ Павло Демчина подав позов до суду на директора НАБУ Артема Ситника про захист честі і гідності у зв'язку з заявою Ситника про його причетність до реклами НАБУ в метро.
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
"Я звернувся до Солом'янського районного суду Києва з позовом до директора НАБУ Артема Ситника. Приводом стали голослівні заяви пана Ситника на комітеті Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції", - сказав Демчина.
 
Він нагадав, що Ситник звинуватив його в причетності до інформаційної кампанії, спрямованої проти НАБУ.
 
Демчина також додав, що на момент засідання комітету всеукраїнська громадська організація "Чесне слово" підтвердила проведення нею публічних акцій з критикою Ситника, про що директор НАБУ не міг не знати.
 
Він заявив, що готовий піти з посади, якщо суд підтвердить звинувачення на його адресу.
 
"Підкреслюю, що як офіцер у разі підтвердження судом звинувачень на свою адресу, покину посаду в СБУ. Чи готовий Ситник, відповідаючи за свої абсурдні звинувачення, до такого кроку? Дуже сумніваюся", - сказав Демчина.
 
У своїй позовній заяві перший заступник глави СБУ просить суд визнати недостовірною інформацію, озвучену Ситником на засіданні комітету, визнати її такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію, а також спростувати.
 
Нагадаємо, раніше перший заступник голови СБУ Павло Демчина звинуватив НАБУ в порушеннях у підозрі проти нього.