Нафтогаз закликав киян за тиждень вимкнути бойлери, бо у столицю повернеться гаряча вода

15:05, 09.10.2018
Нафтогаз закликав киян за тиждень вимкнути бойлери, бо у столицю повернеться гаряча вода

До кінця робочого тижня триватиме бюрократична тяганина щодо мирової угоди між Нафогазом і Київтеплоенерго

НАК "Нафтогаз України" запевняє киян, що вони можуть за тиждень вже вимкнути бойлери, бо в столиці відновиться гаряче водопостачання після підписання мирової угоди із КП"Київтеплоенерго".

"Десь за тиждень бойлерам можна дати відпочинок. Сьогодні підписали мирову угоду, за якою "Київтеплоенерго" визнає, що є правонаступником за борговими зобов’язаннями Київенерго. Завтра Господарський суд Києва має затвердити мирову угоду", - йдеться в повідомленні компанії у Твіттер.

Після цього потрібно буде 2 дні, щоб урегулюють питання передачі боргових зобов’язань.

"Щойно це станеться, "Нафтогаз" та "Київтеплоенерго" зможуть укласти договір про постачання газу за пільговою ціною на умовах ПСО. Весь процес триватиме до 5 робочих днів", - підсумували в "Нафтогазі".

Нагадаємо, через конфлікт навколо боргів за гарячу воду, а головне - пені за нечасну сплату "Київенерго" Ріната Ахметова за газ, "Нафтогаз" відмовився постачати блакитне паливо столичному комунальному підприємству "Київтеплоенерго", якому із червня 2018 року "Київенерго" передало на баланс систему постачання гарячої води та опалення в Києві.

В ситуацію втрутився прем’єр-міністр Володимир Гройсман, пообіцяв виділити гроші із бюджету та повернути гарячу воду киянам до 2 жовтня.

Міський голова Віталій Кличко заявив, що особисто у нього є бойлер, тому немає проблем із гарячою водою.

Варто відзначити, що ситуація з постачанням газу в котельні столиці стає катастрофічною. Через відсутність палива котельні не можуть підготуватися до опалювального сезону. 

Чиновники вже заявляють, що після подачі газу потрібно буде не менше тижня, щоб почати опалювальний сезон. 

Столичні можновладці вже заявили, що опалювальний сезон розпочнеться не 15 жовтня, а коли похолодає - середньодобова температура на три дні впаде нижче 8 градусів цельсія. Хоча ніхто не гарантує, що через проблеми із постачанням газу котельні встигнуть підготуватися до піврічного опалювального сезону.