У Волновахському районі українські військові звільнили село в «сірій зоні» (відео)

11:42, 10.10.2018
У Волновахському районі українські військові звільнили село в «сірій зоні» (відео)

Українські військові повернули контроль над селом у Волноваському районі (фото: Фонд "Повернись живим" / Facebook)

У Волновахському районі Донецької області українські військові Сил спеціальних операцій просунулися  вглиб так званої сірої зони та звільнили територію села.

Про це повідомляє штаб ООС.

Неназване село, в якому до війни було близько 80 жителів, стояло пусткою між позиціями українських армійців та окупаційних військ Росії.

Через це в покинуте село заходили диверсійні групи окупантів, які стріляли по українським військовим, а також мародерили.

"Щоб унеможливити небажані провокації, спецпризначенці Об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки "сірої" зони. Просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони , виставили секрети та заслони", – йдеться в повідомленні штабу ООС.

Військові виявили низку доказів того, що Росія постачає окупаційній армії зборонені Женевською конвенцією міни, а також сухпайки і форму із Росії.

"Сліди перебування окупаційних військ зафіксувала камера військових кореспондентів", - коментують військові.



"УМ" припускає, що мова може йти про звільнення села Богданівка Волноваського району. Приблизно в районі цього насаленого пункту проходить лінія фронту, а за переписом 2001 року населення села складало 90 осіб. 

Нагадаємо, у вересні стало віомо, що українські військові звільнили частину селища Золоте.