Жінку, яка повідомила про викиди в Армянську, окупанти звинуватили в брехні і «пособництві» Україні

12:28, 13.10.2018
Жінку, яка повідомила про викиди в Армянську, окупанти звинуватили в брехні і «пособництві» Україні

На погіршення самопочуття у четвер почали скаржитися і жителі сусідніх з Армянськом сіл, а також розташованого в 20 кілометрах від міста Красноперекопська (фото: "112 Україна")

Катерина Пивовар, яка повідомила про викиди в Армянську, отримала звинувачення від влади окупантів Криму і ЗМІ Росії.
 
Так, російський державний телеканал "Крим 24", що віщає в окупованому Криму, видав сюжет, в якому жінку назвали "ударним форвардом фейкових новин" і "пособником України".
 
Зі звинуваченнями виступив глава окупаційної адміністрації Армянська Василь Теліженко.
 
"У соціальних мережах є невелика категорія людей, які намагаються дестабілізувати ситуацію, пов'язану з екологічною обстановкою в місті. У нас на сьогоднішній день триває моніторинг екологів. З 18 вересня (день скасування режиму НС) ситуація в місті стабільна", - заявив він.
 
А призначений Кремлем "глава Криму" Сергій Аксьонов стверджує, що влада півострова не зафіксувала звернень громадян до лікарень, пов'язаних із токсичними отруєннями через хімічні викиди на заводі "Кримський титан".
 
"Головне на сьогоднішній день, що люди з токсичними отруєннями, пов'язаними безпосередньо з ситуацією, не звертаються", - цитує Аксьонова "Крим. Реалії".
 
За його словами, "першіння" і "подразнення слизової носоглотки, слизової очей" є проявом хронічних захворювань, а не отруйних викидів в Армянську.
 
"Ви чули коментарі медичних працівників, що люди пов'язують це з наслідками викиду. Але після проходження тотального обстеження в більшості випадків це говорить про те, що хронічні захворювання дають певні ситуації, загострення на певний період", - сказав Аксьонов.
 
Також Аксьонов заявив, що завод "Кримський титан" може відновити свою роботу вже наприкінці наступного тижня.
 
При цьому, як повідомляють російські "Дождь" і "Нова газета", після публікації повідомлення про ситуацію в Армянську з посиланням на Катерину Пивовар до жінки прийшли співробітники поліції.
 
Як відомо, раніше мешканка Армянська Катерина Пивовар зателефонувала до журналістів українського видання "Громадське" та повідомила про забрудення повітря в місті.
 
Останній викид, за її словами, стався в середу 10 жовтня.
 
"У моїх дітей почалися ті ж симптоми, які були перед евакуацією з міста: боліли очі, шкіра покрилася плямами, з'явився моторошний кашель. У мене теж очі опухли. У знайомих - те ж саме. Коли виходиш на вулицю - 10-15 хвилин, і все починається", - розповіла жінка.
 
За її словами, в лікарні їй порадили їхати з міста. Причому лікарня знову переповнена.
 
На погіршення самопочуття у четвер почали скаржитися і жителі сусідніх з Армянськом сіл, а також розташованого в 20 кілометрах від міста Красноперекопська.
 
За словами жителів, їдкий запах викликає у них подразнення в горлі і в очах, а також алергію.
 
Нагадаємо, після аварії на "Кримському титані" із Армянська евакуйовували дітей, але згодом окупаційна влада Криму відмінила режим надзвичайної ситуації і дітей привезли до міста.