Кирило і Лукашенко зустрілись у Мінську: «Розкол - це погано»

12:34, 15.10.2018
Кирило і Лукашенко зустрілись у Мінську: «Розкол - це погано»

Кирило прибув у Мінськ у супроводі охорони (фото: Вейшнорія / facebook.com)

Московський патріарх Кирило в понеділок 15 жовтня прибув у Мінськ на зустріч з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.
 
Як повідомляє білоруське агентство "Белта", зустріч відбулася в Палаці Незалежності.
 
Лукашенко підтримав голову Московського патріархату в ситуації з отриманням Україною Томосу, назвавши її "розколом".
 
"На жаль, наша Церква дуже часто в історії ставала заручницею міждержавних відносин. Часом наших неправильних вчинків. Ви повинні знати нашу непохитну державницьку позицію, що розкол - це завжди погано. І це погані наслідки. Наслідки найнебезпечніше. Тому ми дуже болісно ставимося до того, що відбувається сьогодні в православ'ї", - сказав Кирилу Лукашенко.
 
Фото: "Белта"
 
Слід зазначити, що патріарх Кирило приїхав до Мінську в супроводі охорони.
 
 
 
Як повідомляла "УМ", у Кремлі погрожують захищати православних в Україні, як російськомовних. 
 
Окрім того, в Російській православній церкві заявили, що припиняють євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом після рішення про те, що РПЦ анексувала Київську митрополію та наклала незаконну анафему на патріарха УПЦ КП Філарета.
 
Нагадаємо, Синод Вселенського Патріархату підтримав надання Томосу Українській церкві, а також визнав незаконною анексію Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 року. Томос про автокефалію до України можуть привезти вже у листопаді цього року. 
 
При цьому голова БАПЦ архієпископ Святослав Логін раніше повідомив, що Білоруська автокефальна православна церква підтримує надання томосу УПЦ і також має на меті офіційно отримати статус автокефалії.