Україна в Мінську поставила жорстку вимогу до Росії щодо виборів

09:59, 17.10.2018
Україна в Мінську поставила жорстку вимогу до Росії щодо виборів

Ірина Геращенко (фото: facebook.com)

Україна гостро поставила вимогу до Росії і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі.
 
Про це написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.
 
"Українська сторона сьогодні гостро поставила вимогу до Росії і маріонеток Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку фейкових, нікчемних "виборів" на окупованому Донбасі", - розповіла Геращенко.
 
Українські представники звернулися до спецпредставника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італіі, Посла Мартіна Сайдіка, з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко зазначити нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях.
 
"ОБСЄ має чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть відбуватися виключно за українським законодавством, згідно стандартів ОБСЄ, під спостереженням незалежних спостерігачів. А фейкові "вибори", які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, направлені на дестабілізацію ситуації і зрив мирних переговорів", - додала вона.
 
Геращенко уточнила, що вимогу негайно скасувати псевдовибори піднімали не лише на ТКГ, але й в усіх робочих групах.
 
Чергове засідання тристоронньої контактної групи, в якій Україну представляв радник президента Руслан Демченко, відбулося у вівторок 16 жовтня.
 
Раніше Леонід Кучма заявив, що планує залишити українську делегацію в Тристоронній контактній групі в Мінську через досягнення "граничного віку".