Двоє бійців ЗСУ загинули 16 жовтня на Донбасі

10:55, 17.10.2018
Двоє бійців ЗСУ загинули 16 жовтня на Донбасі

Двоє захисників загинули, ще один був поранений (Укрфото)

Двоє військовослужбовців України загинули в зоні проведення ООС, ще один був поранений.
 
Про це повідомив прес-центр штабу ООС в ранковому зведенні в середу, 17 жовтня.
 
За даними штабу, терористи 19 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в тому числі тричі застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. 
 
Також вони вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. 
 
Активізувалася робота ворожих снайперів.
 
Здійснювалися обстріли позицій ЗСУ в районі населених пунктів Станиця Луганська, Новозванівка, Луганське, Піски, Мар'їнка, Березове, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.
 
"На опорні пункти наших військ поблизу Луганського противник здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 120 і 82-мм, а також озброєння бойових машин піхоти. Позиції Об'єднаних сил в районі Водяного обстрілювали з мінометів 82-го калібру. У Мар'їнці та Березовому по наших захисниках вели вогонь снайпери", - розповіли військові.
 
За даними української розвідки, протягом доби три сепаратисти знищені і ще двоє поранені.
 
"З початку доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Гнутове і Лебединський з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено", - додали в штабі.
 
Як повідомляла "УМ", раніше на фронті загинули Антон Моспан і Андрій Корна.
 
10 жовтня на Донбасі загинули четверо українських військових. 
 
Роман Магас та Сергій Дронов загинули внаслідок спрацювання вибухового присторою на Приморському напрямку, а 19-річна Олеся Бакланова померла від кульового поранення на позиціях так званої "Шахта "Бутівка" поблизу Авдіївки.
 
Четвертий боєць, 29-річний Павло Стоянський з Маріуполя отримав смертельне кульове поранення біля хутору Вільний, що на околицях населеного пункту Золоте-4.