У Швеції 6-річного сироту з України хочуть депортувати і відправити до дитбудинку попри родичів в країні

11:23, 18.10.2018
У Швеції 6-річного сироту з України хочуть депортувати і відправити до дитбудинку попри родичів в країні

6-річний Денис, якого влада Швеції планує вислати до України після смерті матері (фото: expressen.se)

У Швеції розгорілася дискусія стосовно долі 6-річного хлопчика із України, в якого померла мати, тому влада країни збирається депортувати його на батьківщину, де він потрапить до дитбудинку.

Про це розповідають шведські ЗМІ, зазначає у Facebook Світлана Одинець.

Вона зазначає, що Денис разом із матір’ю близько 11 місяців тому приїхав до Швеції на запрошення партнера жінки. Згодом жінку знайшли мертвою. Нібито, смерть настала з природних причин, це не було вбивство.

"В Швеції живуть ... бабуся і дідусь Дениса, які готові усиновити дитину. Вони мають роботу, працюють й інтегровані. Біологічний батько Дениса, українець, який мешкає в Україні, бачив хлопчика востаннє кілька років тому, і офіційно відмовився від опіки над ним, нібито з якихось своїх медичних причин", - зазначає Світлана Одинець.



Влада Швеції прийняла рішення вислати дитину, попри бажання рідних всиновити його. Світлана Одинець у коментарях відмічає, що дідусь та бабуся хлопчика емігрували до Швеції понад 6 років тому, невідомо, чи є їм куди повертатися в Україні.

Коли історія набула розголосу, тисячі шведів висловили бажання всиновити хлопчика, щоб він не потрапив до дитбудинку в Україні. Вони висловили готовність навіть пройти всі процедури усиновлення з України, якщо дитину таки відправлять із Швеції.

Електронна петиція щодо права Дениса залишитися у Швеції набрала вже понад 64 тисяч підписів. Її поширюють у соцмережах із хештегом #AmnestiDenis.

"АПДЕЙТ, сьогодні: Міграційна служба заявила, що рішення про висилання хлопчика тимчасово призупинено", - уточнила інформацію Світлана Одинець.