У Києві після часткового відновлення подачі гарячої води прорвало 300 труб

10:15, 19.10.2018
У Києві після часткового відновлення подачі гарячої води прорвало 300 труб

Діряві труби рвуться ремонтники латають цілодобово (фото: Petr Panteleev / Facebook)

У Києві після частквого відновлення гарячого водопостачаня труби прорвало 300 разів за декілька днів.

Про це повідомив  заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

"Після запуску гарячої води маємо більше 300 пошкоджень. Працює 34 аварійно-відновлювальні бригади Київтеплоенерго. Працюють цілодобово", — написав він у Facebook.

Він наголосив, що труби "Київтеплоенерго" отримало від "Київенерго" "в такому стані".

Петро Пантелєєв додав, що їх тепер доводиться змінювати.



Нагадаємо, 16 жовтня Віталій Кличко заявив, що постачання гарячої води відновлено у 3 тисячах будинків. Спочатку гарячу воду подали мешканцям Троєщини, Лісового масиву, Оболоні та Подолу. Напередодні в КМДА заявили, що
гаряча вода у Києві буде за 3-4 дні. Однак, як пишуть кияни в соцмережах, тепла вода у вказаних районах з’являлася на 1-2 дні пізніше заявленого, у деяких частинах Правого берегу вода досі відсутня.

"Нафтогаз України" 12 жовтня заявив, що відновив подачу газу в котельні та ТЕЦ після підписання мирової угоди із "Київтеплоенерго". Угода нібито підписана на тих же умвах, які пропонувалися комунальному підприємству ще весною.

Як повідомляла "УМ", комунальне підприємство "Київтеплоенерго" отримало від компанії Ріната Ахметова "Київенерго" систему гарячого водопостачання та опалення в столиці. Разом із ТЕЦ і котельнями, трубами та іншим у власність міста переходять борги компанії, загальна сума яких складає понад 4 мільярди гривень, із них близько половини - борги споживачів, а решта - борги "Київенерго" за нарахованими штраами через невчасну сплату за газ.

До погашення цих боргів "Нафтогаз" відмовлявся постачати газ для котелень і ТЕЦ.

Київ погодився взяти лише борги споживачів.

Водночас "Київенерго" вимагає від столиці понад 700 мільйонів гривень за нібито модернізацію системи гарячого водопостачання та опалення.