Убивство журналіста Хашоггі в Туреччині: Ердоган пообіцяв у вівторок розкрити обставини смерті

09:59, 22.10.2018
Убивство журналіста Хашоггі в Туреччині: Ердоган пообіцяв у вівторок розкрити обставини смерті

Туреччина поділиться своїми доказами вбивства Хашоггі зі світом (фото: 24News)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що найближчого вівторка, 23 жовтня, розповість про обставини загибелі журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на турецьке видання "Сабах".
 
"Ми шукаємо справедливість. Я зроблю заяву по цій справі у вівторок на зустрічі парламентської групи Партії справедливості і розвитку. Обставини інциденту будуть повністю розкриті", - підкреслив Ердоган.
 
А заступник глави правлячої партії Туреччини Нуман Куртулмус повідомив, що Туреччина поділиться своїми доказами вбивства Хашоггі зі світом, і що вона близька до остаточних висновків розслідування.
 
Водночас, як повідомляє Reuters з посиланням на Anadolu, президент США Дональд Трамп і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провели телефонну розмову, ключовою темою якої стало розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.
 
"Ердоган і Трамп зійшлися на думці, що справа Хашоггі повинна бути розглянута з усіх аспектів, необхідно з'ясувати всі обставини інциденту", - йдеться в повідомленні.
 
Тим часом влада Туреччини взяла під цілодобову охорону наречену вбитого Джамаля Хашоггі.
 
Рішення про надання охорони Хатідже Дженгіз губернатор Стамбула прийняв у неділю.
 
При цьому точна причина взяття під охорону не вказана.
 
Хатідже Дженгіз - громадянка Туреччини. Вона чекала Джамаля Хашоггі біля дверей консульства 2 жовтня, у день його зникнення.
 
Як відомо, Хашоггі пішов у консульство, щоб отримати документи для укладення шлюбу.
 
Журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. За даними турецьких правоохоронців, там його, швидше за все, вбили.
 
2 жовтня до Стамбула прибули 15 громадян Саудівської Аравії, серед яких і чиновники. Вони перебували в саудівському консульстві в той же самий час, що і Хашоггі. Всі вони пізніше покинули Туреччину.
 
Пізніше Саудівська Аравія визнала, що журналіста Джамаля Хашоггі вбили на території консульства країни в Туреччині.
 
Тіло журналіста шукають у лісі поблизу Стамбула, куди поїхали автівки із консульства.