Утікач Янукович погодився виступити з останнім словом у суді Києва

15:05, 22.10.2018
Утікач Янукович погодився виступити з останнім словом у суді Києва

Віктор Янукович на прес-конференції в Ростові-на-Дону 2016 року (фото: "Радіо Свобода")

Президент-утікач Віктор Янукович згоден виступити з останнім словом в Оболонському райсуді Києва в рамках процедури міжнародної правової допомоги. 
 
Про це в понеділок, 22 жовтня, повідомив його адвокат Віталій Сердюк, передає ТАСС.
 
"Віктор Янукович вже неодноразово за його особистим підписом вимагав забезпечити його виступ, але суд протягом всього цього періоду відмовляється забезпечити це, намагаючись нав'язати захисту вигадану процедуру допиту президента України через Skype", - стверджує Сердюк.
 
За його словами, Янукович вимагає, щоб остаточне рішення у справі винесли присяжні, проте суд "навіть не поставив це питання на розгляд".
 
Зауважимо, суд вже 23 жовтня може заявити про завершення стадії дебатів у справі в державній зраді Януковича, "якщо завтра захисники Віктора Януковича не продовжать виступ у судових дебатах".
 
Януковича звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України і пособництво у веденні агресивної війни. Прокуратура вимагає засудити екс-президента до 15 років в'язниці.
 
Як повідомляла "УМ", адвокат Януковича у справі про державну зраду екс-президента 16 годин читав свою промову, доки суддя не оголосив перерву у слуханнях.
 
Нагадаємо, адвокати Януковича зривали засідання суду лайками, галасом та безладом.
 
Для Януковича прокурори хочуть 15 років тюрми за державну зраду.
 
Раніше призначений судом адвокат Януковича зізнався, що "був під враженням від зустрічі" зі своїм підзахисним в Росії. Державного адвоката Януковичу призначили після того, як "платні" захисники пішли з засідання, на якому повинні були відбутися дебати.