В Україну на вихідні повернеться «бабине літо»

12:57, 24.10.2018
В Україну на вихідні повернеться «бабине літо»

"Бабине літо" ще обіцяє порадувати українців теплом (фото: pixabay.com)

В Україні на вихідних, 27-28 жовтня, відчутно потеплішає, опади припиняться. 
 
Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко в Facebook.
 
"На вихідних опадів стане менше, сонця буде більше і всюди відчутно потеплішає. А циклон, відбившись від нас м'ячиком, відскочить вже далеко на північний схід геть з України. Але поки готуйте ваші голови і судини до негоди, обережно паркуйтесь, але не ховайтеся під старими деревами і дахами будинків. Бо циклон - з вітром і дощами", - написала вона.
 
Також синоптик повідомила, що в середу циклон з північного заходу Європи принесе в Україну дощі, на Заході - з мокрим снігом. Плюс сильний вітер, у західних областях - дуже сильний.
 
Температура повітря продовжить знижуватися і протягом дня на Заході, Півночі і в Вінницькій області складе +4 ... + 9 градусів. 
 
У центральних областях +6 ... + 11 градусів. На Сході і Півдні +9 ... + 14 градусів.
 
"Отже, циклон поки визначає і визначатиме погоду по всій Україні. 25 жовтня буде переважати волога погода з температурою повітря +6 ... + 9 градусів, на півдні до +9 ... + 12 градусів ... У Києві в четвер - часом дощ, сильний вітер, максимальна температура повітря +7 градусів. До кінця тижня циклон покине межі України, всюди потеплішає", - пообіцяла Діденко.
 
Як повідомляла "УМ", в Україні завершилося бабине літо і 20-21 жовтня почала заходити холодніша повітряна маса. Місцями синоптики обіцяли дощі, холод і мокрий сніг.