«Дерибанник» Сергій Даніш захопив владу в Коцюбинському під Києвом

13:55, 24.10.2018
«Дерибанник» Сергій Даніш захопив владу в Коцюбинському під Києвом

Сергій Даніш проходив у справі по викраденню монахинь і був замішаний в історії з квартирними аферами (фото: kievvlast.com.ua)

Депутат Коцюбинської селищної ради на Київщині Сергій Даніш самопроголосився головою селища.
 
Про це повідомила журналіст і місцева активістка Ірина Федорів у блозі на "Українській правді".
 
"Мером Коцюбинського самопроголосився дерибанник Біличанського лісу", - написала вона.
 
За даними журналістки, це сталося на псевдосесії селищної ради 24 жовтня, яку зібрали депутати екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка.
 
"На ранковій псевдосесії 24 жовтня вони зняли з уявної посади секретаря ради Єременка, який на цій посаді не пробув ні дня, і вже депутат Сергій Даніш самопроголосився головою. При цьому на псевдосесію Єременко не з'явився", - написала Федорів. 
 
Вона додала, що "Сергій Даніш - колишній помічник екс-регіонала Петра Мельника", якому "за тих часів під час дерибану Біличанського лісу перепала ділянка".
 
"Відсидів в СІЗО - проходив у справі по викраденню монахинь. Замішаний в історії з квартирними аферами - є рішення суду. Щоб суд не наклав арешт на його майно - Даніш його дуже швидко позбувся. Сформували фіктивний борг на знайомого і вивели майно. Це все видно з судових рішень і декларацій депутата Даніша", - написала Федорів.
 
Вона не виключила, що Даніш "за сприяння екс-мера Ірпеня знайде реєстратора, і буде чергове захоплення влади в селищі Коцюбинське".
 
Федорів нагадала, що в селища є голова Ольга Матюшина, яку обрали люди, і яка в реєстрі значиться як керівник ради.
 
"На сесії, які скликає обрана громадою голова, депутатська більшість просто не ходить. Представники партії "Нові обличчя" і скуплені ними депутати-самовисуванці в опалювальний сезон вирішили організувати черговий переворот", - написала Федорів.
 
Нагадаємо, в березні 2018 року Коцюбинське вирішило відділитися від Ірпеня і приєднатись до Києва. Голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина тоді заявила, що її відсторонили від посади після громадських слухань про приєднання селища до Києва.
 
За її словами, 7 березня "реєстратор, не маючи жодної підстави, замінив у реєстрі її прізвище як селищного голови на прізвище депутата селищної ради Миколи Єременка".
 
Матюшина подала з цього приводу скаргу до Міністерства юстиції. У квітні Мін’юст визнав незаконною зміну влади у Коцюбинському і відновив на посаді обрану на виборах голову Ольгу Матюшину.
 
Нагадаємо, нещодавно в Коцюбинському спалили машини працівниці селищної ради Дарині Александровій. Вона пов'язує підпал з її боротьбою за збереження Біличанського лісу та корупційними схемами місцевої влади.
 
Як повідомляла "УМ", влітку скандальний мер Ірпеня Володимир Карплюк оголосив, що йде у відставку, щоб готуватися до парламентських виборів. Однак насправді Карплюк досі керує містом, оскільки більшість депутатів є обранцями від партії "Нові обличчя", яку він очолює.
 
Нагадаємо також, Ірпінь приховує цілі розділи генерального плану міста.