Олександр Ур загинув від кулі снайпера під Волновахою

15:05, 24.10.2018
Олександр Ур загинув від кулі снайпера під Волновахою

Олександр Ур був єдиним зі свого прикордонного закарпатського села, хто пішов воювати (фото: Evgeniya Podobna / facebook.com)

Військовий із Закарпаття Олександр Ур загинув від кулі снайпера 23 жовтня в районі проведення ООС поблизу Волновахи Донецької області.
 
Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації.
 
Олександр Ур - старший солдат 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Проходив військову службу за контрактом, у нього залишилися дружина та однорічна дочка. 
 
"Саша Ур був етнічним угорцем, єдиним зі свого прикордонного закарпатського села, хто пішов воювати. Він розказував, що бачив Євросоюз з вікна, що односельці їхали на заробітки, а на нього часто дивились як на психа, що вибрав армію, а не шпатель. В його селі, він казав, чоловік 10 знали українську, а він нею говорив бездоганно. "Треба ж комусь воювати, не всім же за кордон їздити" і "я українець" казав Саша в інтерв'ю", - розповідає у Фейсбуку журналістка Євгенія Подобна. 
 

За її словами, воїн "не боявся війни, але страшно боявся камери і кілька разів просив відпустити його і нічого не питати".
 
"Він не вмів пафосно говорити, він просто вибрав автомат і окоп замість угорського паспорта. А після інтерв'ю він розказував, як скучив за донечкою, що скоро вона почне говорити і як він хоче бачити, як вона росте, а він постійно далеко. Як сумує за дружиною...", - зізнається вона.
 
Поховають воїна в Запоріжжі, де проживає його сім'я.
 
Нагадаємо, ветеран АТО, захисник Донецького аеропорту, "кіборг" Михайло Тетерук помер на Херсонщині.